Menu

Kamperen met kinderen: waar moet je op letten?

Terug naar overzicht
Gepubliceerd op: 07-11-2016
Kamperen met kinderen waar moet je op letten

Heerlijk, even weg van alle drukte. Geen toeterende auto’s, maar fluitende vogeltjes. Je telefoon in de la en volop genieten van de vrije natuur. Even geen school, sportclubs of andere verplichtingen, maar eindelijk dat ene boek wat je al zo lang wilt openslaan. Zie je jezelf al zitten voor je tent of caravan? Kamperen met kinderen, dat is pas echt genieten. Terwijl de kleintjes zich geen seconde vervelen, kom jij even helemaal tot rust. Zeker met deze bruikbare kinderkampeertips!

Een rondje over het terrein

De camping is voor kids één groot openluchtspeelparadijs. Buiten spelen in het gras of het bos, een frisse duik in het zwembad en natuurlijk heel veel nieuwe vriendjes maken. Als ouder heb je vaak geen kind aan je kroost. Loop eenmaal aangekomen op de vakantiebestemming een rondje over het campingterrein voordat het banjeren begint. Door herkenningspunten af te spreken, raken jouw kids de weg niet kwijt. Zo kun jij met een gerust gevoel met de tenen in het gras genieten van het heerlijke vakantieweer, terwijl de kinderen de gaafste schoolvakantie beleven

Kamperen met kinderen van alle leeftijden

Het leuke aan kamperen met kinderen is dat deze vakantie geschikt is voor gezinnen met kids van alle leeftijden. Van baby tot tiener, tegenwoordig zijn campings van vrijwel alle gemakken voorzien. Er zijn voorzieningen om baby’s makkelijk te wassen en zelfs speelplekken waar alleen ouders met baby’s mogen komen. Voor de wat oudere kinderen is er vaak een zwembad, animatie en volop gelegenheid om te voetballen, tennissen of knutselen. Voor tieners is het vooral belangrijk dat er leeftijdsgenootjes zijn. Om nieuwe vrienden te maken en natuurlijk ’s avonds mee te dansen in de campingdisco.

Handige tips voor een topvakantie

  • Bekijk voordat je boekt de plattegrond van de camping. Houd – zeker met kleine kinderen – rekening met schaduw, water en hoogteverschillen en kies het bestje plekje uit.
  • Liever een eigen toilet? Veel campings bieden tegenwoordig privé-sanitair naast een kampeerplek aan of bieden de mogelijkheid een gezinsbadkamer te huren.
  • Heb je oudere kinderen? Speciaal voor tieners bieden campings tienertentenvelden aan. Gezellig kamperen met leeftijdsgenootjes, zonder die ‘vervelende’ ouders.
  • Ga je in het voor- of najaar op vakantie? Verwarmd sanitair kan in dat geval heel welkom zijn.
  • Kamperen met kinderen die wat jonger zijn? Een autovrije of -luwe camping is een aanrader!

Rennen, vliegen en verantwoord genieten

Tussen al het rennen, zwemmen en lachen door is het van belang – zeker in de warme zomerzon – dat kinderen voldoende drinken. Tijdens een potje voetballen, een speurtocht of pret in het zwembad, raken kids veel vocht kwijt. Ga jij kamperen met kinderen en wil je zeker weten dat je voldoende verantwoorde limonade, snoep en ijsjes hebt ingeslagen? Suikervrije drankjes of tussendoortjes zijn dan zeker een aanrader. Niet alleen houden deze dorstlessers vocht langer vast, maar ben je ook verantwoord bezig! Bovendien zijn deze smaaksensaties nét zo lekker als fris- en sportdranken.