Menu

Wat kun je doen als het buiten regent?

Terug naar overzicht
Gepubliceerd op: 20-02-2017
Wat kun je doen als het buiten regent

‘Máááám, ik verveel me!’. Het is in deze tijd van het jaar een vaste prik in het weekend of in de vakanties. Nu de dagen korter, kouder en vooral natter zijn, is de tijd van buitenspelen voorlopig weer even voorbij. Terwijl de regen tegen de ramen slaat en jouw kinderen somber naar buiten staren, zijn er genoeg leuke dingen om je kids binnen mee te vermaken. Hoe houd je je kinderen – en stiekem ook jezelf – zoet als het buiten regent? Met deze tips maak je het gezellig in huis!

Klassieker: bordspellen voor het hele  gezin

Bordspellen zijn van alle tijden. Je weet vast zelf ook nog wel hoe je samen met je ouders, broertjes en zusjes urenlang aan de eettafel zat voor een potje Triviant, Monopoly, Rummikub of Ganzenbord. Hoe leuk is het om met het hele gezin ouderwets aan te schuiven voor een (modern) bordspel zoals Kolonisten of 30 Seconds? Wie het groter wil aanpakken kan natuurlijk ook een hut in de huiskamer bouwen. Met lakens als plafond en stoelen als ‘muren’, tover je binnen de korste keren een waar fort tevoorschijn. Een heerlijk plekje om een spannend boek te lezen of een spelletje op de iPad te spelen.

Knutselen, schilderen of sieraden maken

Wil je liever iets creatiefs doen met de kids? Ga dan schilderen of knutselen. Wie weet schuilt er in jou of je kinderen wel een kunstenaar! Sieraden maken is net zo leuk. Op internet zijn talloze voorbeelden te vinden van hoe je eenvoudig leuke armbandjes maakt. Trouwens, ook kleurplaten zijn er in overvloed. Voor kids én voor volwassenen. Haal de kleurpotloden maar tevoorschijn, print afbeeldingen en jullie zijn uren zoet.

Regen? Nou en! Laarzen aan!

Dat het buiten regent, hoeft niet te betekenen dat je binnen moet blijven. Integendeel! Trek je regenlaarzen en regenjas aan en ga lekker in plassen stampen. Dan is die heerlijke warme douche na afloop nóg lekkerder! Daarna kruip je gezellig samen op de bank voor een filmmarathon met wat snoep en limonade. Zo zie je maar, een regenachtige dag is helemaal zo vervelend nog niet!