Menu

Zo maak je het perfecte Moederdag ontbijt

Terug naar overzicht
Gepubliceerd op: 10-05-2017
Zo maak je het perfecte moederdag ontbijt

Moederdag, het uitgelezen moment om je moeder volledig in het zonnetje te zetten. Moederdag is geen Moederdag zonder een compleet verzorgt ontbijtje. Zo maak je hem klaar:

Stap 1: Broodjes

Vroeg opstaan, tijd om de oven aan te zetten. Wie wil er nou niet wakker worden met versgebakken broodjes? Alleen die heerlijke geur al. Haal het favoriete beleg van je moeder in huis en het ontbijt kan al bijna niet meer stuk.

Stap 2: Vers fruit

Hier ga je zeker punten mee scoren. Kies een paar verschillende soorten fruit uit en snij ze in kleine stukjes. Niet zo goed met messen? Bij de meeste supermarkten kun je bakjes kopen met verschillende soorten vers gesneden fruit.

Stap 3: Smoothie

Er gaat niets boven een heerlijke smoothie bij het ontbijt. Met Slimpie maak je een heerlijke romige en fruitige smoothie. Hoe maak je het? Heel simpel. Voor één smoothie: doe een bakje gemengd diepvriesfruit (250 gram) in een blender, doe daarbij 1 eetlepel Slimpie-limonade naar keuze(bijvoorbeeld sinaasappel, framboos of bosvruchten), voeg daar 250 ml yoghurt aan toe en mixen maar! Zorg dat alles goed gemengd is. Leuk opmaken? Voorzie de rand van het glas van een leuk stuk fruit bijvoorbeeld een aardbei, stukje kiwi of een stukje limoen. Rietje erbij en klaar!

Stap 4: Serveren

Zorg voor een leuk plateau, bijvoorbeeld een dienblad of mooi groot bord, waar je alles op kan zetten. Versier het met hier en daar wat hartjes en schrijf een lief kaartje. Ontbijt op bed is niet voor niets ontbijt op bed. Verstel het bed of zorg voor voldoende kussens, zodat je moeder lekker rechtop kan zitten en optimaal kan genieten van haar ontbijtje.

Stap 5: Finishing touch

Extra punten scoren? Om het helemaal af te maken breng je je moeder een lekker kopje thee of koffie met haar favoriete koekje.

Succes en een hele fijne Moederdag allemaal!