Menu

Voldoende water drinken. Zo doe je dat

Terug naar overzicht
Gepubliceerd op: 22-03-2017
Voldoende water drinken zo doe je dat

Sta jij weleens stil bij hoe belangrijk de rol van water in jouw leven is? Tanden poetsen, naar het toilet gaan, handen wassen, douchen, schoonmaken en vergeet niet het allerbelangrijkste: zonder water kan ons lichaam niet functioneren. Soms is het lastig om voldoende water binnen te krijgen. Slimpie geeft je graag een aantal handige tips om ervoor te zorgen dat je toch voldoende water drinkt op een dag.

Een paar weetjes op een rij: wist je dat…

  • Ons lichaam voor 70% uit water bestaat?
  • Een mens niet langer dan 3 dagen zonder water kan?
  • Bevroren water 9% lichter is dan gewoon water?
  • Wij gemiddeld 119 liter water per dag verbruiken?
  • Daarvan slecht 1% gebruikt wordt als drinkwater of voor het bereiden van eten?
  • Wij gemiddeld € 0,25 cent per dag betalen voor water?

Misschien een open deur, maar wie gezond wil leven doet er goed aan om voldoende water te drinken. Toch blijkt het voor veel mensen lastig. Gemiddeld hebben we ongeveer 2 liter water per dag nodig. In sommige gevallen meer, afhankelijk van de temperatuur buiten en hoeveel je beweegt. Je vochtbalans op peil houden? Dan zijn volgende tips het proberen waard:

Zorg dat er een glas of flesje water naast je bed staat

Je kent het wel. Je wordt ‘s morgens wakker en signaleert gelijk een hele droge mond. Het liefst drink je gelijk de hele kraan leeg, maar omdat de kraan net iets te ver lopen is en je net wakker bent wacht je toch nog even. Een gemiste kans. Het is juist belangrijk om in de ochtend je lichaam goed te hydrateren. Zet een glas of flesje water naast je bed en drink deze leeg zodra je wakker bent.

Pas op met cafeïne

Last van hoofdpijn? Wie onvoldoende water drinkt kan door het vochttekort last krijgen van hoofdpijn. Wat veel mensen niet weten is dat cafeïne ervoor zorgt dat vocht het lichaam sneller verlaat. Hierdoor ontstaat er sneller een vochttekort. Drink naast je kopje koffie een glaasje water om je vochtbalans goed op peil te houden en hoofdpijn te voorkomen.

Download een app om je waterinname bij te houden

Misschien wat ver gezocht, maar als je echt problemen hebt met te weinig vochtinname kan het zoden aan de dijk zetten om je vochtinname bij te houden. Er zijn een aantal handige apps om dat mee te doen, zoals Water Alert en Water Balance.

Kies voor een gezond alternatief

We begrijpen dat alleen water drinken kan gaan vervelen. Op sommige moment heb je behoefte aan iets zoets. Helaas bevatten de meeste zoete dranken veel suiker. Slimpie heeft hiervoor een lekker, gezond en suikervrij alternatief: Limonadesiropen in 8 verschillende smaken en Slimpie GO, handig voor in je tas, onderweg, op het werk. Bekijk onze smaken hier en kies je favoriet!