Menu

Maximaal 50 gram suiker per dag

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) hanteert een richtlijn, waarin staat dat niet meer dan 10% van de dagelijkse energiebehoefte uit vrije suikers zou moeten bestaan. Dat betekent maximaal 50 gram vrije suiker per dag.

Vrije suikers zijn alle suikers die zijn toegevoegd (terug te vinden in de opsomming van ingrediënten op het etiket) plus de suikers die van nature aanwezig zijn in honing, siropen, vruchtensappen en vruchtenconcentraat. Van nature aanwezige suikers in fruit, groente en zuivel vallen niet onder vrije suikers.

De WHO doet zelfs een extra aanbeveling om de dagelijkse hoeveelheid te halveren tot 5% (maximaal 25 gram). Maar: in heel veel producten zit suiker. Niet alleen in zoetigheid, ook vaak in bijvoorbeeld vleeswaren, sauzen en chips. Voor je het weet krijg je daardoor meer suiker binnen dan je denkt.

100% Gerecycled

Plastic wordt gemaakt van aardolie.. grondstoffen worden steeds spaarzamer en de aarde raakt uitgeput. Oliedom om elke keer flessen van nieuw plastic te produceren.

Daarom bestaan Slimpie flessen voortaan voor 100% uit gerecycled PET (plastic).

Zo wordt het milieu zo min mogelijk belast!

Door de unieke mengverhouding van 1:11 haal je uit een flesje 5 glazen extra! Hierdoor doe je dus langer met een flesje en worden er minder flessen bij het afval gedaan.

Weet wat je drinkt!

92
Melk
95
Energiedrank
0-2
Limonade Slimpie
73
Sinas
96
Sinaasappelsap
130
Yoghurtdrank
46
Fruitdrank
0
Thee
0
Koffie Zwart
45
Diksap
52
IJsthee
36
Vitaminewater
156
Chocolademelk
93
Appelsap
0
Water
82
Limonade Verdund
87
Cola
35
Oplosthee
Limonade Slimpie 0-2 calorieën
Koffie Zwart 0 calorieën
Thee 0 calorieën
Water 0 calorieën
Diksap 45 calorieën
Fruitdrank 46 calorieën
Melk 92 calorieën
Vitaminewater 36 calorieën
Oplosthee 35 calorieën
Sinas 73 calorieën
IJsthee 52 calorieën
Chocolademelk 156 calorieën
Energiedrank 95 calorieën
Yoghurtdrank 130 calorieën
Cola 87 calorieën
Appelsap 93 calorieën
Sinaasappelsap 96 calorieën
Limonade Verdund 82 calorieën

Slimpie: Ook maatschappelijk verantwoord

Slimpie past perfect in een lifestyle zonder of met zo weinig mogelijk suikers, heel verantwoord dus. Maar Slimpie is ook maatschappelijk betrokken, met open oog en oor voor de samenleving. Zo heeft de Fanclubdag in het teken van Spieren voor Spieren gestaan; hield Slimpie een knuffel Toet spaaractie voor CliniClowns; sponsorde Alpe d’Huzes; hield een spaaractie voor de KiKa beer en is al jaren trouwe sponsor van de Run for KiKa. Slimpie staat dus midden in de maatschappij en draagt graag aan goede doelen een steentje bij.