Het verhaal 1

De missie van een vader

Uit familie is Slimpie dan ook ontstaan. Een diabetische jongen die graag limonade wilde drinken, net als de rest van zijn leeftijdsgenoten, maar traditionele siropen zaten tjokvol suiker. Zijn vader had een missie: zijn zoon moest ook zorgeloos van limonade kunnen genieten. Tijdens een vakantie in Denemarken werd de heilige graal ontdekt door pa, want daar vond hij een limonade die het makkelijk kon opnemen tegen de bekende merken thuis… En compleet suikervrij!

Missie geslaagd, zou je denken. Of toch nog niet helemaal?

Enkele kratten gingen mee terug de polder in, waar bleek dat familie en vrienden net zo enthousiast waren als zoonlief. Al snel werd duidelijk dat een soortgelijk product ook hier in de schappen moest komen te liggen. En zo werd vanaf 2001 de missie van een man de missie van een merk: Slimpie kwam in de supermarkten te liggen. Zo werden we grondlegger van suikervrije siropen in Nederland. Een limonademerk gebaseerd op haar Deense voorganger, maar dan nóg beter. Vanaf toen werd het ook tijd om GROTER te denken.

De suikervrije revolutie

Laten we eerlijk zijn, iedereen vindt suiker lekker. Ook wij. Letterlijk verslavend lekker! Maar helaas is het goedje ook verantwoordelijk voor een gigantische lijst aan gezondheidsproblemen. Het zit zelfs verborgen in allerlei voedingsproducten en dat vinden we niet van deze tijd. Daarom brengt Slimpie klassiekers uit in moderne jasjes en wordt er geïnnoveerd met frisse nieuwkomers. Altijd met een suikervrije twist. Zo kun je blijven genieten, maar ben je tegelijkertijd wat liever voor je lijf!

Het verhaal 2
Het verhaal 3

Wij creëren voor jou

Slimpie begon bescheiden, maar inmiddels bestaat ons assortiment uit tien smaken limonadesiroop, grootverpakkingen, snoep en waterijsjes. Er wordt veel tijd, liefde en aandacht gestopt in het ontwikkelen van meesterlijke producten en verrukkelijke smaakcombinaties. Jouw mening is hierbij extra belangrijk, want we willen natuurlijk maken wat jij lekker vindt!

Maar het zijn niet alleen suikervrije goodies die uit de vingers komen hier… Op kantoor kun je regelmatig koppies horen kraken, hard bezig om unieke cadeautjes en toffe winacties te bedenken. Want het leven is pas écht lekker als het leuk is, toch?

Een zoet leven voor iedereen

Onze missie is simpel: mensen blij maken met suikervrije traktaties. Maar we willen meer zijn dan alleen een merk in jouw keukenkastje. Daarom steunde Slimpie de afgelopen jaren met veel passie en plezier o.a. KiKa, Spieren voor Spieren, CliniClowns en tal van sportkampen en clinics. Alle kinderen moet een leuk, onbezorgd en gezond leven gegund worden en daarom grijpen we elke kans om een waardevolle bijdrage te leveren.

Dat houdt ook in dat er goed voor die mooie planeet aarde gezorgd moet worden. Onze flesverpakking moet minstens zo verantwoord zijn als haar inhoud. Dit zorgde ervoor dat Slimpie het eerste suikervrije siropenmerk was met een 100% gerecycled rPET flesje! Zo wordt het milieu zo min mogelijk belast en gaan we zorgvuldig om met grondstoffen. We denken niet alleen aan deze generatie, maar ook aan de generaties die na ons komen. Zodat ook zij van familiemomenten kunnen genieten, hopelijk mét een heerlijk koud glas Slimpie limonade!

Het verhaal 4