Menu

Veelgestelde vragen

Hoe kan het dat er bijna 8 liter limonade uit 1 flesje Slimpie gemaakt kan worden?

Slimpie siroop heeft een unieke mengverhouding van 1+11, hierdoor kan je maar liefst bijna 8 liter = 39 glazen overheerlijke limonade uit 1 fles maken. Dat is extra veel limonade!

Sluiten
Is de Slimpie fles milieuvriendelijk?

De Slimpie fles bestaat sinds kort uit 100% gerecycled plastic, dit betekent dat er voor het maken van onze fles geen nieuwe grondstoffen worden gebruikt.

Sluiten
Zijn de Slimpie producten glutenvrij?

Alle producten van Slimpie zijn glutenvrij, dit is ook terug te vinden op de verpakking van de producten zelf als op de website.

Sluiten
Bevatten Slimpie producten andere allergenen?

Nee, alle Slimpie producten zijn allergenen vrij, mocht u ergens over twijfelen kunt u altijd contact opnemen.

Sluiten
Is Slimpie geschikt voor mensen met Diabetes?

Slimpie is uitermate geschikt voor mensen die geen suiker willen of mogen gebruiken. De Slimpie siropen en GO’s bevatten 0% suiker & calorieën. De Slimpie snoepjes en ijsjes bevatten 0% suiker en minder calorieën. Meer ingrediënten informatie kunt u vinden op de productpagina.

Sluiten
Slimpie producten bevatten geen suiker, maar wat dan wel?

De producten van Slimpie worden gezoet met zoetstoffen, welke is bij elk productsoort anders. Meer gedetailleerde informatie is terug te vinden op de website bij de productpagina van het desbetreffende product.

Sluiten
Zijn zoetstoffen veilig?

Vaak wordt ten onrechte beweerd dat zoetstoffen schadelijk zijn voor de gezondheid, dit is echter niet het geval. Alle door Slimpie gebruikte zoetstoffen zijn volledig veilig bevonden door de EFSA en SCF.

Tot op heden zijn er geen wetenschappelijke onderzoeken die aantonen dat er getwijfeld wordt aan de veiligheid van de door ons gebruikte zoetstoffen.

Het WCRF (World Cancer Research Fund) geeft aan op basis van epidemiologisch onderzoek dat er geen reden is dat zoetstoffen de kans op kanker verhoogt. Tevens doet het KWF hier uitspraken over.

Op het internet wordt een hoop gespeculeerd over en rondom zoetstoffen, een ieder is vrij om zijn mening te publiceren op het internet en hierdoor ontstaat veel verwarring.

De officieel onderbouwde onderzoeken komen hierbij niet of nauwelijks aan bod waardoor mensen hun mening baseren op meningen van anderen en op onofficiële en zonder bronvermelding gedane onderzoeksresultaten.

Meer informatie over zoetstoffen kunt u vinden op de website van het voedingscentrum.

Sluiten
Wat zijn E-nummers en zijn ze veilig?

Bij de productie van voedingsmiddelen wordt vaak gebruik gemaakt van hulpstoffen. Een consument gebruikt dit thuis ook vaak, denk bijvoorbeeld aan bakpoeder in taarten.

Ze worden toegevoegd om een eigenschap te verbeteren, bijvoorbeeld kleur, stabiliteit etc. deze stoffen worden E-nummers genoemd.

De EFSA (Europese autoriteit voor voedselveiligheid) voert controles en analyses uit op deze producten, worden ze goedgekeurd en veilig bevonden krijgen ze een E-nummer. Alle hulpstoffen, natuurlijk of chemisch, krijgen een E-nummer.

Sluiten
Kan ik een sponsoraanvraag doen?

Slimpie krijgt dagelijks verzoeken voor sponsoring, wegens deze vele aanvragen kunnen wij niet aan alle aanvragen voldoen.

Wilt u een aanvraag doen? Stuur dan een mail via de contactpagina.

Sluiten
Als Slimpie fan krijg je spaarvoordeel, hoe werkt dat precies?

Als Slimpie fan krijg heb je altijd voordeeltjes! Je krijgt 10% korting op de cadeaus uit het spaarsysteem, oftewel je hoeft 10% minder punten te sparen. Hoe werkt dat? Heel simpel, je wordt of bent fan en besteld je cadeautjes onder vermelding van jouw fannummer, je korting wordt automatisch verwerkt.

Sluiten
Hoelang duurt het voordat mijn bestelde cadeau(s) binnen is?

Door de vele bestellingen doen wij ons uiterste best om jouw cadeau(s) zo snel mogelijk te verwerken, maar uiterlijk binnen 3 weken heb je ze thuis.

Sluiten
Hoe vaak worden de cadeaus vernieuwd?

Dat wisselt tot een aantal keer per jaar, ben je Slimpie fan? Dan wordt je automatisch op de hoogte gehouden van veranderingen en nieuwtjes.

Sluiten
Ik ben mijn fannummer kwijt, wat nu?

Op deze pagina kun je jouw fannummer opnieuw opvragen aan de hand van het e-mailadres waarmee jij je destijds ingeschreven hebt.

Sluiten
Werken bij Slimpie?

Op dit moment hebben wij geen openstaande vacatures, houd hiervoor de website in de gaten. Uiteraard kun je altijd een open sollicitatie sturen naar info@slimpie.com

Sluiten

Contactgegevens

Slimpie Nederland
Newtonstraat 42D
1704 SB Heerhugowaard

Neem contact op

Heb je opmerkingen of vragen, neem dan gerust contact met ons op via onderstaand formulier.