Mengverhouding

Hoe kan het dat er bijna 8 liter limonade uit 1 flesje Slimpie gemaakt kan worden?

Simpel… magie! Grapje hoor, Hans Klok heeft er niets mee te maken. Het komt door de unieke mengverhouding van 11:1. Hierdoor kan je maar liefst bijna 8 liter overheerlijke Slimpie limonade uit één fles maken. Dat zijn maar liefst 39 glazen! Weet je hoeveel dorst je daar mee kan lessen?!

Meer over onze Mengverhouding

Verpakking

Is de Slimpie fles milieuvriendelijk?

Onze siroopfles bestaat uit 100% gerecycled plastic (rPET). Dit betekent dat er voor het maken van onze fles geen nieuwe grondstoffen worden gebruikt en de verpakking in de plastic container kan om opnieuw gerecycled te worden.

Meer over onze verpakking

Ingrediënten

Wat zijn E-nummers en zijn ze veilig?

Bij de productie van voedingsmiddelen wordt vaak gebruik gemaakt van hulpstoffen. Een consument gebruikt dit thuis ook vaak, denk bijvoorbeeld aan bakpoeder in taarten. Hulpstoffen worden toegevoegd om een eigenschap te verbeteren, bijvoorbeeld kleur, stabiliteit, etc. Deze stoffen worden E-nummers genoemd.

De EFSA (Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid) voert controles en analyses uit op deze producten. Worden ze goedgekeurd en veilig bevonden, dan krijgen ze een E-nummer. Alle hulpstoffen, natuurlijk of chemisch, krijgen dus een E-nummer.

Zijn zoetstoffen veilig?

Vaak wordt ten onrechte beweerd dat zoetstoffen schadelijk zijn voor de gezondheid. Dit is echter niet het geval! Alle door Slimpie gebruikte zoetstoffen zijn volledig veilig bevonden door de EFSA en FDA. Tot op heden zijn er geen wetenschappelijke onderzoeken die aantonen dat er getwijfeld wordt aan de veiligheid van de door ons gebruikte zoetstoffen.

Het WCRF (World Cancer Research Fund) geeft aan op basis van epidemiologisch onderzoek dat er geen reden is dat zoetstoffen de kans op kanker verhoogt. Tevens doet het KWF hier uitspraken over.

Op het internet wordt een hoop gespeculeerd over en rondom zoetstoffen. Eenieder is vrij om zijn mening te publiceren op het internet en hierdoor ontstaat veel verwarring. De officieel onderbouwde onderzoeken komen hierbij niet of nauwelijks aan bod. Hierdoor baseren mensen hun mening op meningen van anderen of op onofficiële onderzoeken zonder bronvermelding.

Meer informatie over zoetstoffen vind je op de website van het Voedingscentrum.

Slimpie producten bevatten geen suiker, maar wat dan wel?

De producten van Slimpie worden gezoet met zoetstoffen. Welke dat zijn is bij elke productsoort anders. Neem een kijkje op de productpagina van het desbetreffende product voor meer details!

Is Slimpie geschikt voor mensen met diabetes?

Slimpie is uitermate geschikt voor mensen die geen suiker willen of mogen gebruiken. De Slimpie siropen en waterijsjes bevatten 0% suiker & calorieën. De Slimpie snoepjes bevatten 0% suiker en minder calorieën. Meer informatie over de ingrediënten vind je op de productpagina’s.

Bevatten Slimpie producten nog andere allergenen?

Nee, alle Slimpie producten zijn in principe vrij van allergenen. Mocht je ergens over twijfelen, dan kun je altijd contact opnemen met ons.

Zijn de Slimpie producten glutenvrij?

Alle producten van Slimpie zijn glutenvrij. De info is ook terug te vinden op de verpakkingen van de producten of op de productpagina’s op deze website.

Meer over onze glutenvrije producten

Maatschappelijk betrokken

Kan ik een sponsoraanvraag doen?

Ja, dat kan! Wil je een aanvraag doen? Stuur dan een e-mail via de contactpagina. We moeten er wel bij vertellen dat we dagelijks verzoeken voor sponsoring krijgen. Wegens deze vele aanvragen kunnen wij niet aan alle aanvragen voldoen helaas.

Carrière

Kan ik bij Slimpie aan de slag?

Op dit moment hebben we geen vacatures openstaan. Uiteraard kun je altijd een open sollicitatie sturen naar info@slimpie.com.