• 17e eeuw

  Oorsprong limonade

  Huh, bestaat Slimpie al zo lang? Nee gekkie, maar we gaan wel eerst even terug in de tijd voor een geschiedenislesje. ‘Limonade’ is een Franse benaming uit de 17e eeuw, die toen stond voor een verkoelende limoen- of citroendrank met water en suiker. In Nederland zijn we de term ook gaan gebruiken voor andere smaken, en natuurlijk de suikervrije variant. Merci Frankrijk!

 • 2001

  Oprichting Slimpie

  Zeg eens, waar denk jij aan bij limonade? Wat er ook langsflitst, limonade en fijne familiemomenten zijn bijna onafscheidelijk. Uit familie is Slimpie dan ook ontstaan. Eén vader had een missie: zijn diabetische zoon moest ook zorgeloos van limonade kunnen genieten. In 2001 is de missie van die man uiteindelijk uitgegroeid tot het merk Slimpie. Suikervrije producten waar iedereen van kan genieten! Lees hier meer over ons verhaal.

  Oprichting Slimpie
 • Start verkoop met drie smaken

  De Konmar was de eerste supermarkt die de eer kreeg om met drie klassieke smaken te starten: Sinaasappel, Framboos en Aardbei. En deze originals hadden natuurlijk al de unieke mengverhouding van 1:11 waar Slimpie inmiddels bekend om staat. Extra veel limonade uit één flesje & minder vaak naar de super toe.

  Zo werd Slimpie grondlegger van suikervrije limonadesiropen in Nederland!

  Start verkoop met drie smaken
 • 2002

  Nieuwe smaak: Appel

  Onze drie originals vielen erg goed in de smaak. Zo goed, dat we in het tweede jaar na oprichting al een vierde siroop toevoegden: Appel. Want wie houdt er nu niet van appelsap? Maar dan zonder die 5+ suikerklontjes per glas graag.

  Nieuwe smaak: Appel
 • 2003

  Nieuw product: snoep

  Maar we dachten, we kunnen ook meer maken dan alleen limonadesiroop… In 2003 introduceerden we dan ook maar liefst vier soorten suikervrij snoep: karameltoffees, vruchtentoffees, fruitmix zuurtjes en citroen-sinaasappelschijfjes. Alle snoepkonten natuurlijk dolblij. Want: snoepen zonder gaatjes ;-).

  Nieuw product: snoep
 • 2004

  Nieuw product: waterijsjes

  Niet alleen limonade is dorstlessend… Wat dacht van je een tropisch ijsje?! In 2004 kwamen onze suikervrije waterijsjes voor het eerst in het limonadeschap te liggen, om thuis in te vriezen. Lekker voor de lijn & geen smeltende boodschappen in hartje zomer.

  Nieuw product: waterijsjes